Υιοθεσία 2018

Εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια 2018-2019

Για άλλη μια χρονιά, στο σχολείο μας υλοποιείται ο θεσμός της “υιοθεσίας” μεταξύ των μαθητών της ΣΤ τάξης και των νέων μικρών μαθητών μας της Α Δημοτικού. Σκοπός της υιοθεσίας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά της πρώτης να προσαρμοστούν πιο ομαλά και πιο γρήγορα στο νέο σχολικό τους περιβάλλον. Επίσης, να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά μέσα από την επαφή τους με τους μεγαλύτερους μαθητές. Από την άλλη, οι μαθητές της έκτης γίνονται περισσότερο υπεύθυνοι αναλαμβάνοντας έναν νέο στόχο, αυτόν της καθοδήγησης και προστασίας των μικρών παιδιών.

Παίξαμε λοιπόν όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, παιχνίδια γνωριμίας στο γυμναστήριο του σχολείου, γελάσαμε, διασκεδάσαμε και ήδη άρχισαν να δημιουργούνται οι πρώτες συμπάθειες και να δίνονται οι πρώτες αγκαλιές! Την επόμενη εβδομάδα οι μαθητές της ΣΤ επισκέφθηκαν τους μαθητές της Α και έγινε η κλήρωση των ζευγαριών. Ταυτόχρονα κεράστηκαν ζαχαρωτά και αντάλλαξαν μικρά δωράκια. Φέτος, η έκτη μας αποτελείται από τρία τμήματα οπότε κάποια παιδάκια υιοθετήθηκαν από δύο μαθητές της ΣΤ.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και από την επόμενη κιόλας μέρα στα διαλείμματα τα ζευγαράκια ήταν κοντά, τα εκτάκια συνόδευαν τα πρωτάκια στο γραφείο αν χρειάζονταν βοήθεια, τα πρωτάκια χάρισαν ζωγραφιές και στο λεωφορεία κάθισαν παρεούλα στην πρώτη μας σχολική εκδρομή!

Κι έπεται συνέχεια?